Virtuele maagband

De virtuele maagband is zeer geschikt voor emotie-eters en mensen die te veel (of heel de dag door) eten.

De virtuele maagband zorgt ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan. Je zult daardoor kleinere porties eten en eerder vol zitten. Hierdoor biedt het virtuele maagband traject een lange termijn oplossing voor gewichtsbeheersing.

Het effect van de virtuele maagband is hetzelfde als die van een operatieve maagband, maar dan zonder narcose, wonden, pijn, littekens en ziekteverzuim. Ook complicaties zoals ontstekingen, koorts en de kans te overlijden zijn niet aanwezig.

Tot slot zijn de resultaten van de virtuele maagband wereldwijd een stuk hoger. Waar ongeveer 50% van de mensen positieve effecten ervaart bij een ‘normale’ maagband, is de virtuele maagband met 82% een stuk effectiever.

Hoe werkt het?

Virtuele maagband behandeling bij Hypnotherapie HeemskerkVia hypnotherapie en individuele begeleiding onderzoeken we de oorzaak van je gewicht. Hiervoor gaan we ‘in gesprek’ met je onderbewustzijn. Dat klinkt heel gek, maar het is eigenlijk heel logisch. Het onderbewustzijn is het gedeelte van het brein waar jij zelf geen directe invloed op hebt, maar dat wel 90% van je handelingen bepaalt. Via hypnose gaan we positieve veranderen aanbrengen in dit onderbewustzijn.

We gaan aan de slag met je opgeslagen negatieve emoties en overtuigingen. Deze zijn bij veel mensen verantwoordelijk voor het emotie-eetgedrag. Vervolgens gaan we de negatieve emoties en overtuigingen over voedsel en gewicht worden vervangen door die van een gezonde levensstijl. Door deze onderliggende overtuigingen aan te pakken, kunnen we in samenwerking met jouw onderbewustzijn jouw levenspatroon permanent op positieve wijze veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je niet lekker in je vel zit en je een zak chips pakt om jezelf te troosten. Of dat de tranen je in de ogen schieten wanneer je teleurgesteld voor de spiegel staat. Want “je voelt jezelf een mislukking. Je bent het helemaal niet waard om slank te zijn”, denk je bij jezelf. Aan dit soort negatieve overtuigingen gaan we werken.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Wat gaan we doen?

• In de eerste sessie bespreken we wat jouw doel is, hoeveel gewicht je kwijt wilt en waarom afvallen nog niet gelukt is. We onderzoeken niet wat je eet, maar waarom je eet. Verder worden er nieuwe gewoontes ingebracht die je verder helpen om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen. Tot slot kijken we naar wat je eet. Zo kan het zijn dat je te weinig of juist de verkeerde dingen eet.

• In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geplaatst. De suggesties worden versterkt en eventuele problemen worden opgelost. Je krijgt tips en aanvullende informatie, zodat je goed kunt beginnen. Je ontvangt een handig informatieboek, plus MP3-opname. Tot slot krijg je toegang tot een besloten Facebook pagina, waar leden elkaar aanmoedigen, steunen en adviseren.

• In de derde en vierde sessie gaan we verder op zoek naar de oorzaak van het (over)gewicht. Er is namelijk altijd een oorzaak te vinden voor het gewicht dat je nu hebt. Alleen ligt deze oorzaak vaak in het onderbewuste. Voorbeelden hiervan zijn: negatieve overtuigingen over jezelf, emoties en bepaalde gewoontes of onbewuste tegenwerking (‘je verdient het niet om slank te worden’). Je hoeft echt niet zelf te weten waar het vandaan komt, want daar komen we met hypnose wel achter. Met hypnose gaan we in gesprek met het onderbewuste om de oorzaken op te sporen en weg te nemen.

• In de vijfde sessie gaan we gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Hoe heb jij de behandelingen ervaren? En zijn er nog andere aandachtspunten? In deze laatste sessie zetten wij ‘de puntjes op de i’, zodat er in de toekomst geen jojo-effect ontstaat.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Waarom bij ons?

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen met als basis de virtuele maagband van “Sheila Granger”. Er zijn wellicht wat kleine overeenkomsten, maar wij hebben zelf een unieke methode ontwikkeld die daarvan afwijkt.

Deze unieke methode wordt alleen uitgevoerd door de hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk en is zeer effectief gebleken onder veel cliënten.

Onderdeel van het programma bestaat uit het leren van technieken die je zelf kunt toepassen. Daarnaast krijg je begeleiding van verschillende mp3’s. Ook voor na het traject als je langer door wilt gaan.

Wij geven nadrukkelijk geen groepssessies voor de virtuele maagband, maar werken alleen op individuele basis. Iedere cliënt is anders heeft een unieke aanpak nodig. Daarnaast hechten wij zeer veel waarde aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ons traject is daarom een maatwerk traject.

Lees ook de virtuele maagband ervaringen van andere cliënten

“Ik voel me al maanden een ander mens met volle zelfvertrouwen. De rust die ik in mezelf heb gevonden is ook echt heerlijk.”

De Virtuele maagband ervaring van Yvonne Glas

“Ik kan het iedereen die twijfelt alleen maar aanraden. Kies voor jezelf en je zal geen spijt krijgen. Ik in ieder geval niet.”

virtuele maagband ervaringen brenda peters verloor 15 kilo

“Ik voel me een fantastisch mens. Je kunt dus echt een nieuw leven beginnen.. Én heel oud worden met een prachtig lichaam.”

virtuele maagband ervaring Brigitte Kaan verloor 14 kilo

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot. Tijdens een hypnose sessie heb je 100% controle over je eigen lichaam.