Virtuele maagband

De virtuele maagband behandeling is zeer geschikt voor emotie-eters en mensen die te veel (of heel de dag door) eten.

De virtuele maagband zorgt ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan. Je zult daardoor kleinere porties eten en eerder vol zitten. Hierdoor biedt het virtuele maagband traject een lange termijn oplossing voor gewichtsbeheersing.

Het effect van de virtuele maagband is hetzelfde als die van een operatieve maagband. maar dan zonder narcose, wonden, pijn, littekens en ziekteverzuim. Ook complicaties zoals ontstekingen, koorts en de kans te overlijden zijn niet aanwezig.

Tot slot zijn de resultaten van de virtuele maagband wereldwijd een stuk hoger. Waar ongeveer 50% van de mensen positieve effecten ervaart bij een ‘normale’ maagband, is de virtuele maagband met 82% een stuk effectiever. 

Hoe werkt het?

Via hypnotherapie en individuele begeleiding onderzoeken we de oorzaak van je (over)gewicht. Hiervoor gaan we ‘in gesprek’ met je onderbewustzijn. Dat klinkt heel gek, maar dat is het niet. Het onderbewustzijn is namelijk een daadwerkelijk bestaand onderdeel van je brein. Een onderdeel waar jij zelf geen directe invloed op hebt, maar dat wel 90% van je handelingen bepaalt.

Via hypnose gaan we positieve veranderen aanbrengen in dit onderbewustzijn. We gaan aan de slag met je opgeslagen negatieve emoties en overtuigingen, die bij veel mensen verantwoordelijk zijn voor het emotie-eetgedrag. Door deze onderliggende overtuigingen aan te pakken kunnen we – in samenwerking met jouw onderbewustzijn – jouw levenspatroon permanent op positieve wijze veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je niet lekker in je vel zat en vervolgens een zak chips pakte om jezelf te troosten. Of het moment dat de tranen je in de ogen schoten wanneer je teleurgesteld voor de spiegel stond. Want:

  • “Je voelt jezelf een mislukking”
  • “Niemand zal op deze manier van je houden”
  • en “Je bent het helemaal niet waard om slank te zijn”.

Aan dit soort negatieve overtuigingen gaan we werken.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Virtuele maagband behandeling bij Hypnotherapie Heemskerk

Wat gaan we doen?

  • In de eerste sessie bespreken we wat jouw doel is, hoeveel gewicht je kwijt wilt en waarom afvallen nog niet gelukt is. We onderzoeken we waarom je eet. Verder worden er nieuwe gewoontes ingebracht die je verder helpen om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen. Tot slot kijken we naar wat je eet. Zo kan het zijn dat je te weinig of juist de verkeerde dingen eet.

  • In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geplaatst. De suggesties worden versterkt en eventuele problemen worden opgelost. Je krijgt tips en aanvullende informatie, zodat je goed kunt beginnen. Je ontvangt een handig informatieboek, plus MP3-opname. Tot slot krijg je toegang tot een besloten Facebook pagina, waar leden elkaar aanmoedigen, steunen en adviseren.

  • In de derde en vierde sessie gaan we verder op zoek naar de oorzaak van het (over)gewicht. Er is namelijk altijd een oorzaak te vinden voor het gewicht dat je nu hebt. Alleen ligt deze oorzaak vaak in het onderbewuste. Voorbeelden hiervan zijn: negatieve overtuigingen over jezelf, emoties en bepaalde gewoontes of onbewuste tegenwerking (‘je verdient het niet om slank te worden’). Je hoeft echt niet zelf te weten waar het vandaan komt, want daar komen we met hypnose wel achter. Met hypnose gaan we ‘in gesprek’ met het onderbewuste om de oorzaken op te sporen en weg te nemen.

  • In de vijfde sessie gaan we gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Hoe heb jij de behandelingen ervaren? En zijn er nog andere aandachtspunten? In deze laatste sessie zetten wij ‘de puntjes op de i’, zodat er in de toekomst geen jojo-effect ontstaat.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Waarom bij ons?

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen met als basis de virtuele maagband van “Sheila Granger”. Er zijn wellicht wat kleine overeenkomsten, maar wij hebben zelf een unieke methode ontwikkeld die daarvan afwijkt.

Deze unieke methode wordt alleen uitgevoerd door de hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk en is zeer effectief gebleken onder veel cliënten.

Onderdeel van het programma bestaat uit het leren van technieken die je zelf kunt toepassen. Daarnaast krijg je begeleiding van verschillende mp3’s. Ook voor na het traject als je langer door wilt gaan.

Wij geven nadrukkelijk geen groepssessies voor de virtuele maagband, maar werken alleen op individuele basis. Iedere cliënt is anders heeft een unieke aanpak nodig. Daarnaast hechten wij zeer veel waarde aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ons traject is daarom een maatwerk traject.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Lees ook de virtuele maagband ervaringen van andere cliënten

“Ik voel me al maanden een ander mens met volle zelfvertrouwen. De rust die ik in mezelf heb gevonden is ook echt heerlijk.”

De Virtuele maagband ervaring van Yvonne Glas

“Ik kan het iedereen die twijfelt alleen maar aanraden. Kies voor jezelf en je zal geen spijt krijgen. Ik in ieder geval niet.”

 

virtuele maagband ervaringen brenda peters verloor 15 kilo

“Ik voel me een fantastisch mens. Je kunt dus echt een nieuw leven beginnen.. Én heel oud worden met een prachtig lichaam.”

virtuele maagband ervaring Brigitte Kaan verloor 14 kilo

Hypnotherapeuten

Deze behandeling wordt uitgevoerd door de volgende hypnotherapeuten:

Een foto van Karin Bakker, de eigenaar van en hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Karin Bakker

Hypnotherapeut

Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie Heemskerk

Inge Klitsie

Hypnotherapeut

Amy Weggemans Hypnotherapeut Hypnotherapie Heemskerk

Amy Weggemans

Hypnotherapeut

Petra de Vries hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Petra de Vries

Hypnotherapeut

Marjelle Termaten hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk

Marjelle Termaten

Hypnotherapeut

Veelgestelde vragen

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Hypnotherapie wordt (meestal) gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraars als je een aanvullende verzekering hebt. Onze hypnotherapeuten zijn NBVH, NFG en / of BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars. De uiteindelijke vergoeding ligt dus aan je eigen zorgverzekeraar, de door jou gekozen dekking en of je een natura- of restitutiepolis hebt. Bij de restitutiepolis is meestal wel sprake van vergoeding. Bij de ‘polis in natura’ valt het onder de aanvullende verzekeringen.

Is hypnose een wondermiddel waarbij ik zelf niks hoef te doen?

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Hypnose is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen. Je zult bijvoorbeeld merken dat het (veel) minder moeite kost om te bewegen, slechte dingen te laten staan en je gelukkig te voelen.

Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen, maar je reageert er niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn of autorijden op automatische piloot. Tijdens een hypnose sessie heb je 100% controle over je eigen lichaam.

Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is zeer veilig. Indien je epilepsie hebt of aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt dient er echter eerst contact opgenomen te worden met de behandelende arts of psycholoog. Pas na een schriftelijke goedkeuring van de arts of psycholoog kan er gestart worden met een hypnotherapie traject.

Kan ik ergens de ervaringen van anderen lezen?

Ja, dat kan. Op onze ervaringen-pagina kun je de verhalen lezen van andere cliënten. De hulpvragen variëren hierbij van afvallen, verslavingen, trauma’s, chronische pijn en meer. Voor meer virtuele maagband ervaringen kun je ook terecht op onze Facebook pagina.

Call Now Button