Afvallen met de virtuele maagband bij Hypnotherapie Heemskerk

De virtuele maagband – Hoe werkt afvallen met hypnose?

Afvallen, een verlangen van velen en tegelijkertijd een ware struggle. Je volgt dieet na dieet, maar het gewenste resultaat blijft uit. Je bent in jouw ogen nog steeds ‘te zwaar’.

Waarschijnlijk heb je ook van alles geprobeerd. Van sportschool tot dieten tot zogenoemde wondermiddeltjes. Je zit vol wilskracht en doorzettingsvermogen. Hoezo wil het dan niet lukken? Waarom blijven de resultaten uit?

Overgewicht heeft verschillende oorzaken. Veel eten, weinig bewegen, niet kunnen bewegen, ziekte, medicijngebruik enzovoort. Toch vergeet men vaak de emotionele oorzaak.

De oorzaak achter je eetgedrag

Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht waarom je eet? Denk aan de momenten dat je niet lekker in je vel zat en vervolgens een zak chips pakte om jezelf te troosten. Of het moment dat de tranen je in de ogen schoten omdat je teleurgesteld voor de spiegel stond. Want:

  • “Je voelt jezelf een mislukking”.
  • “Niemand zal op deze manier van je houden”.
  • “Je bent het helemaal niet waard om slank te zijn”.

Bovengenoemde voorbeelden zijn allemaal vormen van negatieve overtuigingen die zijn opgeslagen in het onderbewustzijn.

Dit onderbewustzijn is een soort automatische piloot waar jij zelf geen invloed op hebt, maar dat wel 90% van je handelingen bepaalt.

Wat is de virtuele maagband? Een vrouw voor de spiegel met een negatief zelfbeeld

Je eigen grootste vijand zijn

Negatieve emoties en overtuigingen kunnen zo intens zijn dat ze een (extreme) belemmering vormen voor het dagelijks leven. Vooral de kindertijd van 0 tot 4 jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Zo kunnen vroegere gebeurtenissen nog steeds van grote invloed zijn. Denk hierbij aan moeilijke geboortes, gebroken families, mishandelingen of seksueel misbruik.

Het is dus goed mogelijk dat negatieve emoties en overtuigingen over jezelf, opgeslagen in je eigen onderbewustzijn, je weerhouden van succesvol afvallen. Want diep van binnen voel je je niets waard. Je verdient het niet om slank te zijn, aldus jezelf. De oorzaak van het zware gewicht is dan dus niet fysiek of medisch, maar psychologisch.

Hoe kun je dit veranderen? Hoe kun je ervoor zorgen dat de negatieve emoties en overtuigingen verdwijnen uit je onderbewustzijn? Daar komt een hypnotherapeut dus van pas.

Hoe opgeslagen negatieve overtuigingen je toekomst beïnvloeden m.b.t. gewicht - Afvallen met Hypnose - Virtuele maagband

Hoe hypnotherapie helpt bij afvallen

Een hypnotherapeut is gespecialiseerd in de methodiek omtrent het onderbewustzijn. Via hypnose werk je aan de opgeslagen, saboterende emoties en overtuigingen, zodat deze omgezet worden naar positieve persoonlijke overtuigingen. Deze therapievorm kan ook ingezet worden als hulpmiddel tegen overgewicht.

Waarschijnlijk is een maagband wel eens in je opgekomen. Zo’n operatie kan doeltreffend zijn, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee (pijn, littekens, infecties, overlijden). Er bestaat echter ook een ‘virtuele maagband’, die via hypnose kan worden aangebracht.

Deze virtuele maagband zorgt ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt gehad. Het effect is hetzelfde, maar dan zonder de narcsose, pijn, littekens, onstekingen enzovoort. Je zult kleinere porties eten en sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt tegengewerkt.

Virtuele maagband ervaringen: “Werkt het echt?”

We begrijpen dat het cynische stemmetje soms kan overheersen. “Geldklopperij”, “Dat werkt toch niet”, of “Ik geloof er niet in”, zegt het stemmetje dan. Dit zijn dan ook veel voorkomende opmerkingen over hypnose.

Toch zijn er veel cliënten die (zeer) positieve ervaringen met hypnose hebben gehad, waarbij sommigen zelfs een levensveranderende transformatie hebben gemaakt. Zo hebben we cliënten gehad die:

  1. 25 kilo zijn afgevallen na het virtuele maagband traject;
  2. Zonder moeite gestopt zijn met roken, alcohol, blowen, gamen et cetera;
  3. Na jaren van complicaties hun reukvermogen weer terugkregen;
  4. Zo positief waren over hypnose dat ze zelf de opleiding tot hypnotherapeut zijn gaan volgen.

Wel vinden we het belangrijk om het volgende te melden: de virtuele maagband is een hulpmiddel en géén wondermiddel. Een groot gedeelte zul je alsnog zelf moeten doen. Doordat je negatieve emoties en overtuigingen weggehaald worden, wordt het echter wel een stuk makkelijker om af te vallen. Denk hierbij aan sporten, water drinken, gezond eten enzovoort. Je zult vanuit jezelf minder weerstand voelen.

Hoe voelt hypnose Hypnotherapie Heemskerk

Het virtuele maagband traject

Het virtuele maagband behandelingstraject zal er bij iedere hypnotherapie praktijk waarschijnlijk anders uitzien. Om toch een beeld te kunnen schetsen van wat je als cliënt kunt verwachten, lichten wij hieronder ons behandelingstraject toe.

Het virtuele maagband traject bij Hypnotherapie Heemskerk ziet er als volgt uit:

In de eerste sessie bespreken we wat jouw doel is, hoeveel gewicht je kwijt wilt en waarom afvallen nog niet gelukt is. Tijdens deze sessie onderzoeken we waarom je eet. Verder worden er nieuwe gewoontes ingebracht die je verder helpen om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen. Tot slot kijken we naar wat je eet. Zo kan het zijn dat je te weinig of juist de verkeerde dingen eet. Je ontvangt een handig informatieboek, plus MP3-opname. Verder doen we een eerste oefening die je steun biedt en die je thuis kunt herhalen.

In de tweede sessie wordt de virtuele maagband geplaatst. De suggesties worden versterkt en eventuele problemen worden opgelost. Je krijgt tips en aanvullende informatie zodat je goed kunt beginnen. Je ontvangt een handig informatieboek, plus MP3-opname. Tot slot krijg je toegang tot een besloten Facebook pagina, waar leden elkaar aanmoedigen, steunen en adviseren.

In de derde en vierde sessie gaan we verder op zoek naar de oorzaak van het (over)gewicht. Er is namelijk altijd een oorzaak te vinden voor het gewicht dat je nu hebt, alleen ligt deze oorzaak vaak in het onderbewuste. Voorbeelden hiervan zijn: negatieve overtuigingen over jezelf, emoties en bepaalde gewoontes of onbewuste tegenwerking (‘je verdient het niet om slank te worden’). Je hoeft echt niet zelf te weten waar het vandaan komt, want daar komen we met hypnose wel achter. Met hypnose gaan we ‘in gesprek’ met het onderbewuste om de oorzaken op te sporen en weg te nemen.

In de vijfde sessie gaan we gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Hoe heb jij de behandelingen ervaren? En zijn er nog andere aandachtspunten? In deze laatste sessie zetten wij ‘de puntjes op de i’, zodat er in de toekomst geen jojo-effect ontstaat.

Waar kun je het Virtuele Maagband traject volgen?

Je kunt bij vrijwel iedere hypnotherapeut een virtuele maagband behandeling inplannen. Wel raden we aan om vooraf goed te onderzoeken wat de behaalde resultaten zijn bij de desbetreffende praktijk. Lees je dus goed in over de hypnotherapeut(en) en de praktijk in kwestie.

Landelijk wordt de hypnotische maagband aangeboden door verschillende partijen met als basis de methode van “Sheila Granger”. Onze praktijk, Hypnotherapie Heemskerk, heeft een unieke methode ontwikkeld die afwijkt van die van Sheila Granger. Deze unieke methode wordt alleen uitgevoerd door de hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk en is zeer effectief gebleken onder veel cliënten.

Onderdeel van het programma bestaat uit het leren van technieken die je zelf kunt toepassen. Daarnaast krijg je begeleiding van verschillende mp3’s. Ook voor na het traject als je langer door wilt gaan.

Wij geven nadrukkelijk géén groepssessies voor de virtuele maagband. Iedere cliënt is anders heeft een unieke aanpak nodig. Daarom werken wij alleen op individuele basis.

Daarnaast hechten wij zeer veel waarde aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Ons traject is daarom een maatwerk traject.

Wil je afvallen met de virtuele maagband? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Alle hypnotherapeuten en overige medewerkers van Hypnotherapie Heemskerk

Virtuele maagband ervaringen

“Ik voel me al maanden een ander mens met volle zelfvertrouwen. De rust die ik in mezelf heb gevonden is ook echt heerlijk.”

De Virtuele maagband ervaring van Yvonne Glas

“Ik kan het iedereen die twijfelt alleen maar aanraden. Kies voor jezelf en je zal geen spijt krijgen. Ik in ieder geval niet.”

 

virtuele maagband ervaringen brenda peters verloor 15 kilo

“Ik voel me een fantastisch mens. Je kunt dus echt een nieuw leven beginnen.. Én heel oud worden met een prachtig lichaam.”

virtuele maagband ervaring Brigitte Kaan verloor 14 kilo
Call Now Button