Muriel Jaspers

Muriel Jaspers hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk
Mijn naam is Muriel Jaspers. Ik ben geboren in 1968 en werkzaam als hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk.

Mijn werk(verleden):

Na mijn afstuderen als sociaal wetenschapper heb ik jarenlang gewerkt als trainer en adviseur voor ondernemingsraden. Als ondernemingsraadstrainer heb ik ervaren hoe vervullend het is om mensen te helpen in hun ontwikkeling en groei.

Hoewel ik vele aspecten van deze functie erg interessant vond, ben ik toch tegen persoonlijke grenzen aangelopen. Deze burn-out ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan focussen op wat mij werkelijk drijft en waar ik gelukkig van word. Na een behoorlijke zoektocht bracht een training mindfulness mij uiteindelijk op het huidige spoor.

Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2011 de vierjarige opleiding integratieve psychotherapie en hypnotherapie ben gaan studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarnaast ben ik ook EMDR practitioner in opleiding, en heb ik, naast mijn werk bij Hypnotherapie Heemskerk, ook een eigen praktijk voor psychotherapie en hypnotherapie in Haarlem.

“Het is mijn missie om jou je innerlijke kracht te laten hervinden, zodat je ongehinderd door angst, onzekerheid of welke belemmering dan ook je eigen wensen en doelen kunt realiseren.”

Mijn werkwijze

Door mijn eigen ervaringen doe ik het werk met veel empathie en betrokkenheid. Ik vind daarnaast verbinding maken met de ander erg belangrijk. Ik wil ervoor zorgen dat jij op je gemak bent en vertrouwen hebt in mij en in mijn werkwijze.

Het creëren van veiligheid en openheid is daarbij van essentieel belang. Alles van jou mag tevoorschijn komen, zodat we daar tijdens de therapie aan kunnen werken. We sporen de oorzaken van je gedrag, gevoelens en overtuigingen op, zodat we deze aan kunnen pakken en helen.

Jij bent namelijk degene die het weet, kunt en doet. Maar soms kun je het zicht even verloren zijn. Mijn rol is om dit zicht te herstellen.

“Misschien zijn alle draken in ons leven wel prinsessen die wachten totdat wij, slechts één maal, uit liefde en moed handelen. Misschien is dat waar wij bang voor zijn in diepste wezenloos en hulpeloos en heeft het onze liefde nodig”

Bovenstaande quote van Rainer Maria Rilke geeft wat mij betreft de essentie aan van waar het in therapie over gaat:

Het helen van trauma, angst, pijn en verdriet  en het transformeren van de daarmee gepaard gaande vaak ondermijnende negatieve overtuigingen, zorgt voor zelfvertrouwen en keuzevrijheid. Je kunt daardoor weer de regie over je eigen leven voeren.

Dit proces begeleiden is het mooiste wat er is. Het geeft mij iedere dag weer een groot gevoel van dankbaarheid!

– Muriel Jaspers

Neem contact op!

Heb jij een vraag of wil jij een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op.