Kinderen & Hypnose

Bij kinderen gaat het vaak om gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden op school (waardoor ze onzeker worden), of angst om te gaan slapen.

Hypnose biedt tal van mogelijkheden voor kinderen vanaf zes jaar oud, eigenlijk vanaf de leeftijd dat ze goed aanspreekbaar zijn. De problemen die zij ondervinden kunnen talloze oorzaken hebben.

Vaak gaat het om de volgende problemen:

• Gepest worden op school;
  • Spanning en stress;
  • Gebrek aan zelfvertrouwen en/of faalangst;
  • Leerproblemen;
  • Eetproblemen (te veel of te weinig) en overgewicht;
  • Angst voor de dokter, tandarts, ziekenhuis en/of injecties;
  • Slaapproblemen, nachtmerries, angst om te slapen;
  • Nagelbijten, duimzuigen, tics;
  • Bedplassen;
  •  Vage klachten zoals hoofd- of buikpijn waarvoor geen medische oorzaak is gevonden;
  • Trauma’s (zoals het scheiden van de ouders, overlijden van dierbaren etc.).

Waarom werkt hypnose zo goed bij kinderen?

Kinderen tussen de 7 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep. Kinderen zijn vaak een uitstekend voorbeeld van hoe succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Vooral jonge kinderen hebben nog een levendige fantasie en kunnen makkelijk schakelen tussen realiteit en verbeelding. Zij kunnen zich helemaal overgeven aan hun spel of een verhaal, hetgeen eigenlijk ook een vorm is van trance of hypnose en hypnotherapie.

Daarnaast hebben zij nog geen kritisch vermogen “werkt dit wel voor mij”  of remmingen en angsten voor hypnose. Het voelt heel natuurlijk aan en sluit aan bij hun belevingswereld. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan het probleem waar zij zelf vanaf willen.

Een kind onder dwang naar een hypnotherapeut sturen werkt niet. Een kind die niet in hypnose wil gaat niet in hypnose.

Wat kunnen wij doen voor jouw kind?

Met hypnose gaan we in gesprek met het onderbewustzijn van het kind. Waar is het probleem ontstaan? Tijdens het eerste bezoek bespreken we wat de klachten zijn en welke vragen er zijn. Zo vinden we samen de behandeling die het kind de meeste hulp kan bieden. Daarna vindt gelijk de eerste sessie plaats.

Het kan zijn dat er meerdere hypnose sessies nodig zijn maar het kan ook zo zijn dat het probleem al na de eerste sessie definitief verdwijnt.

Denk je dat hypnotherapie jouw kind kan helpen? Maak dan een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.