Overige verslavingen


Een verslaving gaat meestal ten koste van iets anders. Je bent namelijk zo gefocust op de verslaving, dat dit prioriteit nummer 1 wordt. Heel de dag denk je aan datgene dat jouw voldoening geeft: een sigaretje na het werk, de fles wijn in de koelkast, een meeslepende game..

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiviteit van de verslaving. Het kan gerust zo zijn dat jij af en toe wat wijntjes of biertjes drinkt, van een goed spel houdt, of los gaat op een feestje. Pas wanneer jouw drang bóven alles gaat, kun je spreken van een ongezonde verslaving.

Lees ook: 95% van onze cliënten stopt met roken binnen 3 hypnose sessies >


Wat voor verslavingen zijn er?

stoppen met roken verslavingen hypnose

Mensen beseffen vaak te laat welke schade hun verslaving veroorzaakt. Terwijl jij ervan overtuigd bent dat je alles onder controle hebt, kan een verslaving je leven al flink beïnvloeden.

In het ergste geval lijden je vrienden, familie en carrière er zelfs onder. Om nog maar niet te spreken over je gezondheid.

Denk bijvoorbeeld aan de schadelijke van een:

  • Rookverslaving;
  • Alcoholverslaving;
  • Drugsverslaving.

Maar niet alleen bovenstaande verslavingen hebben negatieve gevolgen op de omgeving. Denk ook aan een:

  • Gameverslaving;
  • Telefoonverslaving;
  • Gokverslaving;
  • Eetverslaving;
  • Medicijnverslaving;
  • Sex-verslaving.

In het begin lijkt het nog vrij onschuldig. Naarmate het gebruik echter langer en intensiever wordt, worden de problemen ook groter.

Denk aan schulden, werkloosheid, geen vrienden, geen contact met familie, ernstige gezondheidsschade, verwaarlozing, gewichtstoename enzovoorts.
 

Hoe kan hypnose helpen bij een verslaving?

Met hypnotherapie gaan we niet urenlang over de verslaving praten. We gaan juist kijken waar de verslaving vandaan komt, welke emotie eronder ligt, en hoe we dit uit jouw systeem kunnen programmeren. Dit doen we door het onbewuste gedeelte van het brein te beïnvloeden.

Er zit meestal meer achter een verslaving dan de voldoening zelf. Zo zijn het gebrek aan veiligheid, het onderdrukken van emoties en een negatief zelfbeeld veelvoorkomende oorzaken.

Met hypnotherapie gaan we werken aan deze onderliggende emoties, zodat jouw drang naar de verslaving verdwijnt. Je hebt deze verslaving dan niet meer nodig om je goed te voelen. 

Denk jij dat jouw verslaving voortkomt uit een verborgen emotie?

Klik dan op de onderstaande button om een afspraak te maken, of neem contact op:Meer informatie over verslavingen en hypnose?


Neem dan contact op met de praktijk of maak een afspraak.