Traumatische Gebeurtenis

 

Een traumatische gebeurtenis wordt door ieder mens anders ervaren. Zo kan een auto-ongeluk voor iemand een heftig trauma zijn, terwijl een ander het gemakkelijk achter zich laat. Je kan ook in jouw jeugd allerlei verschillende dingen hebben meegemaakt die je (nog) niet hebt kunnen verwerken.

Wanneer je een trauma ervaart slaatje brein als het ware op ‘tilt. Het hoopt zich vervolgens op tot het punt dat je niet meer kunt functioneren. De meeste mensen gaan dan naar een psycholoog om erover te praten. Praten helpt inderdaad, maar teveel praten over iets maakt het eigenlijk juist erger.

traumatische gebeurtenis traumaverwerking

In wezen had je de verwerking zelf ergens in jouw leven moeten doen, maar je kon het niet. De tijd heelde de wond niet, maar maakte het juist erger. In hypnotherapie werk je naar oplossingen toe. De nadruk ligt hierbij op het ‘copinggedrag’. Dit is de manier hoe je omgaat met stress en tegenslagen.

Met hypnotherapie verwijder je niet de emotie of herinnering, maar het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis gekoppeld is.

 
Wis het negatieve gevoel van mijn trauma
 


Hoe kan Hypnotherapie Heemskerk helpen?

Met hypnotherapie gaan we ervoor zorgen dat de wond heelt en het trauma oplost. We halen de emotie van het trauma er af, maar de herinnering blijft.

    We beginnen altijd met 2 sessies.

  • De eerste sessie bestaat uit een intake en een kennismaking met hypnose. Tijdens deze sessie bepalen wij samen hoeveel sessies er nodig zijn.
  • Tijdens de tweede sessie gaan we aan de slag met hypnotherapie en IEMT. Het doel van deze sessie is om het gevoel succesvol te verwijderen / verminderen.
  • Extra sessies: Afhankelijk van de ernst en diepte van het trauma, kunnen er aanvullende sessies nodig zijn. Dit wordt altijd samen met de cliënt overlegd in de eerste sessie.

Gun jezelf ook de bevrijding van een trauma en maak een afspraak of neem contact op met de praktijk.