Chronische pijn

 
Bij duidelijke oorzaken – zoals een gebroken arm of een zichtbaar letsel – is pijn onderdeel van het aloude “overleven”. Het is functioneel; het lichaam moet helen en daarom rust houden. Na enige tijd is de wond genezen en begint opnieuw het dagelijks leven. Het leed houdt op te bestaan.

Maar hoe anders is dat met chronische pijn? Als chronische pijn begint gaan we ervan uit dat deze nooitmeer weg zal gaan. Vaak is er ook geen medische en fysieke verklaring voor de narigheid. Maar de pijn drukt langzamerhand een zwaar stempel. Uiteindelijk heeft het een behoorlijk negatieve invloed op het leven.

Dan begint de zoektocht. Meestal hebben we vele artsen bezocht en te horen gekregen dat we er maar mee moeten leven. Het zal namelijk nooit meer weg gaan. En wat de dokter zegt is natuurlijk waar.. toch?

chronische pijn

‘Verborgen’ emoties en overtuigingen vaak oorzaak chronische pijn

Vanuit praktijkervaring blijkt veelvuldig dat er achter chronische pijn een trauma schuil ligt. Als de pijn aanwezig is, wil ons lichaam ons namelijk iets vertellen. De oplossing ligt daarbij in ons onderbewustzijn.

Met hypnotherapie kunnen we in jouw onderbewustzijn veranderingen aanbrengen. We richten ons dus niet op de medische oorzaak, maar op de mentale reden van jouw pijn:

  • Heb je bijvoorbeeld op emotioneel vlak iets ernstigs meegemaakt?
  • Ben je jarenlang gedomineerd door een overmatige hoeveelheid stress?
  • Ben je vroeger seksueel misbruikt (zonder dit te herinneren)?
  • Werd je nooit als belangrijk beschouwd in je leven?
  • Heb je een narcistische partner?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trauma’s die zich, zelfs na normale therapie, nog schuilhouden in ons onderbewustzijn. Trauma’s kunnen daarbij een enorme impact op ons hebben, wat zich kan uiten in de (chronische) pijn.

 
Ontdek de reden van mijn pijn
 

Wist je dat ons onderbewustzijn verantwoordelijk is voor 95% van onze handelingen en emoties?


Hoe kan Hypnotherapie Heemskerk helpen?

Door middel van hypnotherapie gaan we in 3 tot 4 sessies in ons onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van het trauma, zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet te doen. Omdat je bijvoorbeeld overtuigd bent ‘dat het toch niet werkt‘. Maar weet dat het helemaal niet nodig is om rond te lopen met deze pijn. Kies voor een beter leven en haal het beste uit jezelf.

Lees eventueel de ervaringen van andere cliënten.


Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of maak een afspraak via de onderstaande button

pijn en migraine