Chronische pijn

 
Bij duidelijke oorzaken, zoals een gebroken arm of een zichtbaar letsel, is pijn onderdeel van het aloude “overleven”. Het is functioneel; het lichaam moet helen en daartoe moeten we rust houden. Na enige tijd is de wond genezen en kunnen we weer overgaan tot de orde van de dag. De leed houdt op te bestaan.

Hoe anders is dat met chronische pijn? Als chronische pijn begint, gaan we er van uit dat deze nooit meer weg zal gaan. Vaak is er medisch en fysiek geen directe aanleiding voor de narigheid en dan begint de zoektocht.

Meestal hebben we veel artsen bezocht en hebben we te horen gekregen dat we er mee moeten leren leven. Het zal namelijk nooit meer weg gaan. En wat de dokter zegt is natuurlijk waar.. toch? Chronische pijn drukt een zwaar stempel op ons en heeft een behoorlijk negatieve invloed op ons dagelijks leven.

chronische pijn

Hoe lossen wij dit op?

Vanuit praktijkervaring blijkt veelvuldig dat er achter elke chronische pijn veelal een trauma ligt. Als de pijn aanwezig is, wil ons lichaam ons iets vertellen. De oplossing ligt meestal in ons onderbewustzijn.

Met hypnotherapie kunnen wij in het onderbewustzijn veranderingen aanbrengen. Wij focussen ons dus niet op de medische redenen, maar op de mentale redenen van jouw pijn:

  • Heb jij bijvoorbeeld op emotioneel vlak iets ernstigs meegemaakt?
  • Ben jij jarenlang gedomineerd door een overmatige hoeveelheid stress?
  • Ben jij vroeger seksueel misbruikt?
  • Heb jij een (extreem) narcistische partner?
  • Werd jij nooit als belangrijk beschouwd?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van trauma’s die zich, zelfs na normale therapie, nog schuilhouden in ons onderbewustzijn. Trauma’s kunnen daarbij een enorme impact op ons hebben, wat zich kan uiten in de (chronische) pijn.

 
Ontdek de reden van mijn pijn
 

Wist je dat ons onderbewustzijn verantwoordelijk is voor 95% van onze handelingen en emoties?


Hoe kan Hypnotherapie Heemskerk helpen?

Door middel van hypnotherapie gaan we in 3 tot 4 sessies in ons onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van het trauma, zodat we het op een snelle en effectieve manier kunnen oplossen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het niet te doen. Je kunt weg klikken, omdat je ervan overtuigd bent ‘dat het toch niet werkt‘. Bedenk dan wel: jij blijft met deze pijn rondlopen. Het is echter helemaal niet nodig om langer rond te lopen met deze pijn. Kies voor een beter leven en haal het beste uit jezelf.

Lees eventueel de ervaringen van andere cliënten.


Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk of maak een afspraak via de onderstaande button

pijn en migraine