Burnout

Burnout, stress en overspannenheid is een reactie van je lichaam op een hevige fysieke en/of emotionele verandering. Het kan variëren van stress op het werk, slapeloze nachten, ziektes, relatie- of geldproblemen.

Stress kan ook het gevolg zijn van opgeslagen overtuigingen in ons onderbewustzijn. Denk hierbij aan gebrek aan zelfvertrouwen, een tekort aan eigenwaarde, angst voor de toekomst et cetera: “ik mag er niet zijn“, “ik ben niet goed genoeg“, “niemand houdt van me“, “ik kan het niet” en ga zo maar door.

 

Stress is doodsoorzaak nummer één

hulp bij burnoutDoor stress blijven de spieren in onze slaap aangespannen. Een onderbroken slaap leidt tot vermoeidheid en heeft onder meer invloed op de spijsvertering. Klachten als obstipatie, diarree, voedsel-intolerantie en onvoldoende opname van voedingstoffen komen voor.

Aangezien stress meestal langdurig is en een verwoestend effect heeft op het immuunsysteem, is het niet verwonderlijk dat stress doodsoorzaak nummer één is.

 

Lees dit artikel over ‘stress doodsoorzaak nummer één’ voor meer informatie >>


Waarom Hypnotherapie?

  • Een manier om de aanmaak van stresshormonen te verminderen is de stressfactor weg te nemen. Hypno 2.0 is daar uitermate geschikt voor. Onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een positief effect heeft op het immuunsysteem, omdat het aantal stresshormonen drastisch daalt. Het onderbewustzijn wordt geleerd beter om te gaan met stresssituaties, waardoor er minder stresshormonen worden aangemaakt.
  • Naast stressreductie kan met hypnose gewerkt worden aan het overactieve systeem. Een overactief immuunsysteem kan allerlei klachten geven, waaronder psoriasis, en andere auto-immuun ziekten.Door middel van Hypno 2.0 wordt het onderbewustzijn geleerd om te stoppen met het aanvallen van de eigen lichaamscellen. Het is zeker wonderlijk en het werkt echt.
  • In beide gevallen is het ook erg raadzaam om door middel van hartcoherentie de ademhaling te regulieren, waardoor het lichaam in de veilige modus terecht kan komen en weer kan herstellen.

Wil je je eindelijk weer eens fit en gezond voelen? Neem dan contact op of maak een afspraak.

burnout hypnotherapie