De ernstige gevolgen van stress en trauma – en wat je er tegen kan doen

Als superheldin vlieg je in het rond voor je gezin, het huishouden en je werk. Jij bent voor iedereen bezig om het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken en staat altijd klaar. Maar heb jij nog tijd en ruimte voor wie jij bent? Loop jij jezelf niet voorbij?

In het dagelijks leven zet je jezelf vaak op de laatste plaats; ieder ander gaat voor. De oorzaak van het wegcijferen van jezelf is veelal te vinden in de overtuigingen. Deze zijn opgeslagen in ons onderbewustzijn en hebben zich in onze eerste levensjaren gevormd.

“Ik ben niet goed genoeg.”

Denk hierbij aan gebrek aan zelfvertrouwen of een tekort aan eigenwaarde: “ik ben niet goed genoeg”, “ik kan het niet”, “ik ben niet belangrijk” en ga zo maar door. Je blijft net zo lang rennen totdat het wel goed genoeg is.

Het begint uiteindelijk met een wat overspannen boog, maar stress, en weer later een burn-out, liggen op de loer. Deze stress-opbouw wordt gemakkelijk aangevuld door kantoorstress, slapeloze nachten, relatie-issues en/of financiële zorgen.

Maar, langdurige stress heeft gevaarlijk gevolgen. Zo is stress ook doodsoorzaak nummer één!

Waarom is stress doodsoorzaak nummer één?

Tijdens stresssituaties wordt adrenaline aangemaakt, waardoor je hart sneller gaat kloppen. Je bent dan beter in staat bent om te vechten of te vluchten. Daarna wordt cortisol aangemaakt, dat ervoor zorgt dat je goed kunt handelen in bedreigende en stressvolle situaties.

Door deze aanmaak worden de lichaamsprocessen en organen voor een belangrijk deel stopgezet. Wanneer je gestrest bent, is het namelijk belangrijker dat je de situatie overleeft dan dat je haar groeit, je eten verteert of een wondje hersteld.

Er kunnen vervelede gezondheidsklachten voorkomen, zoals obstipatie, diarree, hart- en vaatziekten en voedselintolerantie ontstaan. Ook jouw nachtrust en seksleven worden beïnvloed.

Maar dat is helaas niet het enige. Een langdurige productie van cortisol zorgt voor een verwoesting van het immuunsysteem. Hierdoor is het lichaam slechter in staat om weerstand te bieden tegen ontstekingen en virussen en verhoogt het de bloeddruk, waardoor ook de kans op hartproblemen vergroot.

Stress maakt ook nog eens dik

Cortisol stimuleert ook de aanmaak van insuline. Dit zorgt ervoor dat glucose en andere voedingsstoffen door je lichaamscellen worden opgenomen.

Als deze lichaamscellen (zoals je spieren) vol zitten, dan zorgt de insuline ervoor dat de overschotten worden opgeslagen in je vetreserves. Hierdoor neemt je vetmassa toe en kan er overgewicht ontstaan. Je wordt dus letterlijk dik van stress!

Lees ook: Als afvallen niet (meer) lukt – de Virtuele Maagband

Kies jij ervoor om vrij van stress te zijn?

Het is zéér belangrijk dat je de stress ontlaadt. Stresssituaties kunnen opgelost worden door meer tijd voor jezelf te nemen, maar veel vrouwen weten niet eens meer hoe zij voor de verandering voor zichzelf moeten kiezen.

Is er dan een andere manier om de stress te ontladen? Hoe kan jij daarnaast leren om van jezelf te houden en eens te kiezen voor jezelf?

Hypnotherapie is een geweldige en bewezen methode om dit te realiseren. Het is niet alleen een zeer geschikte vorm om stress tegen te gaan, maar ook een methode om het beste in jou naar boven te halen.

Het biedt een luisterend oor. Een coach aan de zijlaan van de wedstrijd, die jou aanmoedigt en voor jou applaudisseert. Ieder mens is waardevol en ieder mens is geweldig op zijn eigen manier, ook al beseffen de meesten dat niet.

Hoe werkt hypnotherapie?

Met hypnotherapie brengen wij veranderingen aan in jouw onderbewustzijn. Dit is het stemmetje in jou waar jij geen directe invloed op hebt. Dit onderbewustzijn heeft zich gevormd rond jouw 0 – 4e levensjaar.

Via het onderbewustzijn gaan wij op zoek naar hoe komt het dat jij jezelf wegcijfert. Wat is de oorzaak van het “heldinnengedrag”? Het doel is om de oververmoeidheid en de stress te elimineren, zodat jij juist kan zijn wie jij werkelijk bent.

Hoe zou het zijn om de liefdevolle moeder en partner te zijn, die je wilt zijn zonder dat je jezelf voorbij loopt? Denk aan jouw eigen lichaam en gezondheid, voordat jij een slachtoffer wordt van fatale stress.

Jij bent belangrijk! Jij wordt door jezelf, als supermoeder, te vaak over het hoofd gezien!

Kies jij ervoor om vrij van stress te zijn? Om weer van jezelf te houden voor wie jij bent?

Ja, ik kies voor mezelf!


Meer informatie?

Heb jij een vraag of wil jij een afspraak maken?

Neem dan contact op of maak een afspraak.

Liever bellen? Bel dan naar: 0619430414