Veelgestelde vragen

 

Hoe weet ik dat hypnotherapie bij mij werkt?

Vrijwel iedereen gaat in hypnose. Slechts bij een enkeling lukt het niet, net zoals andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen werkt. Je wordt goed voorbereid op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.
 


Wordt hypnotherapie vergoed?

Hypnotherapie wordt meestal door ziektekostenverzekeraars vergoed bij aanvullende verzekeringen. Wij zijn door de beroepsorganisatie BATC gecertificeerde hypnotherapeuten, maar niet rechtstreeks aangemeld bij zorgverzekeraars.

Controleer dus zelf bij je zorgverzekeraar of je voor een vergoeding in aanmerkingen komt. Voor meer informatie over vergoedingen voor hypnotherapie, klik hier.
 


Ben ik de controle kwijt?

Nee, je raakt de controle niet kwijt. Hypnose is een waak/slaaptoestand, waarbij je diep ontspannen bent en je richt op je innerlijke wereld. Je kunt het proces elk moment stoppen.
 


Word ik wakker uit hypnose?

Ja, je wordt altijd wakker uit hypnose. De hypnotherapeut begeleidt je hierbij.
 


Hoe voelt hypnose?

In hypnose zijn voelt als een diepe staat van ontspanning, waarbij we toch wakker zijn. Je hoort alles om je heen. Je reageert er alleen niet op. Het is het gevoel van helemaal in een boek verzonken zijn, of autorijden op automatische piloot.
 


Hoe weet ik dat ik onder hypnose ben geweest?

De makkelijkste manier om duidelijk te maken dat iemand onder hypnose is geweest, is het goede gevoel na de sessie. Het maakt niet uit of dat een real live sessie of een MP3 betreft; het positieve gevoel is hetzelfde.

Onthoud dat je niet bewusteloos bent tijdens de sessie. Na de sessie zul je je nog veel kunnen herinneren van de inhoud. Sommige mensen merken niet eens dat ze in hypnose zijn, maar dat betekent niet dat ze niet zijn gehypnotiseerd. Je bent in zo’n diepe staat van ontspanning dat je onderbewustzijn de positieve suggesties zal accepteren. Daarnaast denk je vaak dat de sessie 20 -25 minuten duurde, terwijl dit in werkelijkheid 60+ minuten was.
 


Wat als ik de afspraak wil annuleren?


Afzeggen moet minimaal twee werkdagen voor aanvang van de sessie. Voor afzeggingen, wijzigingen en het niet verschijnen op onze afspraak (die niet minimaal twee werkdagen vooraf zijn ontvangen), wordt een heel consult in rekening gebracht.

 


Wat als ik onverwachts verhinderd ben?


Indien je verhinderd bent wegens het verkeer of andere zaken, geef dit dan zo snel mogelijk door via e-mail of telefoon. Er wordt dan samen met de hypnotherapeut gekeken of de sessie nog mogelijk is, of dat er een nieuwe afspraak gemaakt dient te worden.’
 


Ik hoef niet zoveel af te vallen. Kan ik het virtuele maagband programma dan evengoed doen?

Ja, het maakt niet uit hoeveel je af wilt vallen. De effectiviteit van de virtuele maagband blijft even groot. Het is van belang om een gezond BMI in stand te houden.

Hypnotherapie helpt ook bij anorexia en boulimia. Dit bevat uiteraard een andere behandeling dan de virtuele maagband (waar afvallen centraal staat). Voor anorexia en boulimia gaan we aan de slag met de onderliggende emoties en angsten, met als doel een gezond lichaamsgewicht en een andere kijk op het eigen lichaam.
 


Ik ben in slaap gevallen tijdens de sessie of mp3 sessie. Werkt het dan wel?

Ja, dit is volkomen normaal en het programma is net zo effectief.
 


Bij wie wordt hypnotherapie afgeraden?

Hypnotherapie is veilig. Als je epilepsie hebt of lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, dient er echter contact te worden opgenomen met de behandelende arts of psycholoog. Pas na hun schriftelijke goedkeuring kan er begonnen worden met hypnotherapie.
 


Heb je een vraag die nog niet beantwoord is?
Stel dan je vraag via het contactformulier.

 
veelgestelde vragen hypnotherapie