Angsten en fobieën

Angsten en fobieën zijn gebaseerd op een natuurlijke onderbewuste reactie. Deze reacties worden gevormd door een specifieke situatie waarbij men het gevoel heeft de controle te verliezen over zichzelf of de omgeving. Het is dus een perfect onbewust programma dat de taak heeft om ons te beschermen tegen ‘gevaar’.

Het probleem ontstaat echter wanneer het alarmsysteem wél afgaat, terwijl dit compleet onnodig is. Ons alarmsysteem is dan duidelijk uit balans is. Je weet dat het niet nodig is, maar toch reageert je lichaam en / of gedachten alsof er een (extreem) gevaar is.

Goede voorbeelden van zulke angsten zijn:

• Hoogtevrees;
  • Tunnelvrees;
  • Straatvrees;
  • Vliegangst;
  • Claustrofobie;
  • Angst om auto te rijden;
  • Liftangst;
  • Angst voor spinnen, honden, muizen, katten etc.;
  • Faalangst;
  • Verlatingsangst.

Als je de angst of fobie wilt wegnemen, is het van belang je te richten op het onbewuste en het verleden; daar waar de angst verankerd en ontstaan is.

Waarom ervaar je deze angst? Aan welke gebeurtenis zit de angst verbonden? Misschien heb je wel iets traumatisch meegemaakt. Of heeft iets een dusdanige impact op je gehad dat je hier nog steeds last van hebt.

Alle overbodige angsten zijn gelukkig middels hypnose op vergelijkbare wijze op te heffen. Het gaat erom dat de angst gewist wordt alsof het er nooit is geweest.

Er zijn écht geen langlopende therapieën, antidepressiva of heftige confrontaties nodig om van je angst of fobie af te komen.

Hypnose biedt hiervoor een oplossing. Als je er definitief van af wilt, zijn 2 a 3 sessies genoeg.

Wil je verlost worden van jouw belemmerende angst of fobie? Maak een afspraak bij één van onze hypnotherapeuten.

Sociale fobieën verhelpen met hypnose

Het kan ook zijn dat jij sociale angsten ervaart. Er zijn verschillende vormen van sociale angsten/fobieën. Goede voorbeelden daarvan zijn:

• Spreken in het openbaar;
  • Presentatieangst;
  • Extreme verlegenheid;
  • Bloosangst;
  • Onzekerheid.

Deze sociale angsten kunnen op carrière vlak erg belemmerend zijn.

De lichamelijke reacties zijn onder meer het heel warm krijgen, buikpijn, transpiratie, een rood hoofd, ongemakkelijk voelen, braakneigingen, trillingen en paniek.

Wil je meer informatie over het behandelen van jouw sociale fobie? Of direct een afspraak maken?

Neem contact op met de praktijk of maak direct een afspraak.

Nee, hypnose is géén wondermiddel waarbij je zelf niets hoeft te doen. Het is een effectief hulpmiddel dat zorgt dat je betere keuzes gaat maken voor jezelf. Samen halen we de persoonlijke barrières weg die jou nu blokkeren om het beste uit jezelf te halen.