Ik ben Amy Weggemans, geboren in 1966 en werkzaam als hypnotherapeut bij Hypnotherapie Heemskerk.

Mijn werk(verleden):

Als achtergrond heb ik een opleiding afgerond aan de Hoge School Midden Nederland, een combinatie van psychologie, sociologie, pedagogie en filosofie. Hierna ben ik een tijdje werkzaam geweest in het bedrijfsleven waaronder een ondersteunende functie in de effectenbranche.

Hier kwam ik in aanraking met het boek The Market Wizard. In dit boek waren succesvolle beleggers aan het woord over hun strategieën. Maar ook een hypnotherapeut, die prachtig beschreef hoe het onderbewuste een rol kan spelen in het nemen van overmatig risico en het creëren van verlies.

Mijn interesse was gewekt en ik ging op zoek naar een geschikte opleiding die ik vond bij Hypnos. Ik werk nu ongeveer 20 jaar als hypnotherapeut en het is me nooit gaan vervelen. Geen cliënt is hetzelfde en het blijft bijzonder om mee te mogen lopen in het leven van een ander

Ik werk op verschillende locaties; naast Heemskerk heb ik een praktijk in Alkmaar en in Hoorn. De samenwerking met meerdere collega’s ervaar ik als een grote meerwaarde. Daarnaast blijf ik me verdiepen en volg met regelmaat bijscholingen zodat ik op de hoogte ben van alle ontwikkelingen op mijn vakgebied

“There is a crack in everything, that’s how the light gets in.”

Het mooie van hypnose is dat je contact maakt met je onderbewustzijn. Dit onderbewustzijn is veel bepalender dan je ‘denken’.

Door bij de kern aan het probleem te werken kan er werkelijk een transformatie plaatsvinden. Je kunt vanuit je onderbewustzijn je eigen denken aansturen en voor jou laten werken in plaats van dat het je tegenwerkt.

Mijn werkwijze

Na het intakegesprek maken we een plan van aanpak waarin we het te behalen doel en de weg daarnaartoe uitwerken.

Naast hypnotherapie werk ik met EMDR. Eveneens een krachtige methode waarbij je rechtstreeks inwerkt op het brein. Met hypnotherapie kun je onbewuste ervaringen meer bewust maken. Hierdoor kun je zien hoe dit je leven beïnvloed heeft. Vervolgens kan EMDR ervoor zorgen dat de nare ervaringen geneutraliseerd worden.

Hypnotherapie en EMDR zijn beide manieren om het onderbewustzijn aan te sporen. Om iets naar boven te laten komen, inzicht te geven en te verwerken. Jijzelf weet het beste welk pad voor jou klopt. Mijn vak is om je daarin zo goed mogelijk te begeleiden.

– Amy Weggemans

(Als hypnotherapeut aangesloten bij de NBVH en RBCZ)

Neem contact op!

Heb jij een vraag of wil jij een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op.