Inge Hoedemaeker foto Hypnotherapie HeemskerkIk ben Inge Hoedemaeker-Klitsie (1968), een geboren en getogen Zaanse.

Mijn (werk)verleden:

Na de middelbare school heb ik als biochemisch analiste in diverse laboratoria in binnen- en buitenland gewerkt. Na 16 jaar wetenschappelijk werk verricht te hebben, werd dit voor mij steeds minder bevredigend. Het belangrijkste was dat ik merkte dat ik grotendeels mijn hoofd gebruikte, wat mij ging tegenstaan.

Mijn motto is: “Volg je hart, want dat klopt”.

Ik ontdekte dat ik het fijn vond om met mensen te werken. Ik wil ze graag ondersteunen en begeleiden.
Zo ben ik dus mijn hart gaan volgen en heb ik mezelf omgeschoold aan de academie Hypnos in Bussum.Nu ben ik een erkende hypnotherapeut, die aangesloten is bij de beroepsvereniging voor hypnotherapeuten (NBVH). Mijn interesse in kennis is nooit verminderd en dit resulteert in diverse bijscholingen. Ik ben naast hypnotherapeut ook: NLP practitioner, ademcoach, PDS therapeut en EMDR practitioner in opleiding.

De diverse methoden stellen mij in staat om maatwerk te leveren. Ik werk 2 dagen per week bij Hypnotherapie Heemskerk en hiernaast heb ik mijn eigen praktijk: Natuurlijk! Hypnotherapie in Zaandam. In een holistisch gezondheidscentrum ‘De Lichtplaats’ in Zaandam geef ik cursussen die gericht zijn op afvallen met als basis de ademhaling.

Ik omschrijf mezelf als een goed luisterend, analyserend, nuchter, begaand persoon die haar vrije tijd graag in de natuur doorbrengt. En dan het liefst op het strand, in welk jaargetijde dan ook. Ik ben getrouwd en samen hebben we 2 tiener dochters, 2 honden en een kat. Onze jongste hond is een labrador pup, die ik in de toekomst als hulphond in kan zetten in de praktijk.

Waarom koos ik voor Hypnotherapie?

Ik heb een holistische visie en ben ervan overtuigd dat onze psyche en ons fysieke lichaam invloed op elkaar uitoefenen. Hypnotherapie spreekt je onbewuste aan. En je onbewust bepaald voor een groot deel je gedrag. Wil je je gedrag veranderen, dan helpt het om bewust te worden van je overtuigingen, belemmeringen, je normen en je waarden.

Wanneer je bewust bent van iets: dan pas, kan je dit veranderen. Het prachtige van hypnotherapie is dat ook het lichaam aangesproken kan worden en dat psychosomatische klachten net zo goed te behandelen zijn als psychische klachten.

Ik ervaar dat hypnotherapie een prachtig vak is!

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op.